×
ТЪРСЕНЕ
EveryStudent.bg
Безопасно място за изучаване
 на въпроси за живота и Бог
Въпроси за живота

Свобода от живота в стил „помогни си сам“

Ето какво липсва в ню ейдж, чакра, дзен медитация, хороскопи, екстрасенси...

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

От Рейчъл Фатянов

Борех се с много самота, депресия, тревожност и честа смяна на настроенията по време на годините ми в университета и веднага след това.

Когато почувствах, че съм достигнала прага на емоционалното си страдание, се гмурнах в безброй статии за щастието от типа „Помогни си сам“, в будизъм и дзен-будизъм, йога. Замесих се в Ню-ейдж и окултни практики – като четене на книги, ежедневни хороскопи, посещения при медиуми, гледачи на ръка, изследване на медитацията,енергийни изцеления и изцеления с кристали.

Просто исках да зная, както много хора, „Какво да правя с живота си?!“

През цялото това време вярвах, че Бог съществува, но за мен бе много лесно да заместя името „Бог“ с „Вселена“.

Последната „удавническа сламка“ беше, когато платих почти $200 за онлайн програма за изцеление чрез чакри, която ОБЕЩАВАШЕ вечно щастие. Бях сама в стаята си пред компютъра, очаквайки в отчаяние въведението към семинара на живо, който „не трябва да пропускам“. Започна 10-секундно обратно отброяване, когато изведнъж, съвсем ясно в сърцето си чух следното: „Нямаш нужда от това, изключи компютъра.“ Затворих лаптопа си в следващите няколко секунди.

“И сега какво?”, се питах аз. В следващите няколко дни получих много прозрения – че няма да намеря щастието и изцелението, от които се нуждая, в каквато и да било програма, измислена от хората. Те идват от Бога – и те са безплатни и вечни!

Попаднах на everystudent.com чрез търсене в Google за Исус. Неговото име не беше нещо ново за мен, но сега бях готова да науча Кой е/бил Той и какво го прави „крайъгълният камък“ на християнската вяра. За пръв път разбрах какво ми предлага Исус и се почувствах много привлечена към връзка с Него. Бях много развълнувана, знаейки, че отчаяното ми търсене на изцеление и щастие е приключило и че можех да бъда обгърната в Неговата любов.

Помолих се с една молитва да бъда спасена, коленичейки в стаята си. Най-накрая допуснах Бог в живота си и го предадох на Него и от тогава Той работи във всяка област на живота ми.

Като се върна мислено назад, осъзнавам че интереса и заниманията ми с Ню-ейдж и окултни практики са били породени от жаждата ми за скрити знания, мъдрост, незабавни отговори на всичките ми въпроси и нужда от посока в живота ми. Както и много други хора, аз исках да имам контрол над и цел в живота си.

Откакто започнах да опознавам Бога чрез Исус Христос, осъзнах че Той вече ни е открил всичко, от което се нуждаем, и то е в Неговото слово – Библията.

Искам да предупредя хората, да не се заблуждават от никого, който твърди, че има силата да им открие непознатото относно бъдещето им. Аз бях в клопката на това, да боготворя „Вселената“, докато не познах Създателя на вселената – Онзи, който чрез изговаряне на слова е довел до съществуването на звездите, слънцето и луната.

За всеки, който се бори да намери отговора на същия въпрос, който аз имах - „Какво да правя с живота си?“, отговорът е прост. Няма какво друго да се направи, освен това, да потърсите и да следвате Исус. Всичко останало ще се подреди, ще си дойде на мястото. Не мога да си представя живота си без Бога – Той е моят небесен баща, който посреща нуждите ми; утешител, който чува всичките ми стенания; защитник, който води битките ми; мъдър приятел, който направлява всичките ми стъпки… и много повече.

 Имам въпрос…
 Как мога да познавам Бог?

СПОДЕЛИ:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More