×
търсене ТЪРСЕНЕ
За живота, търсенето
 на смисъла и вярата…
Други въпроси

Нужен ли ми е Бог, за да бъда щастлив?

Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More PDF

Въпрос:„Намерил съм щастие в живота си. Защо трябва да търся цел и щастие според концепцията за „божественото същество“?“

Нашият отговор: Така е, можете да намерите щастие в живота, без Бог да бъде в него. Много хора се радват на добро финансово състояние, любящо семейство и много малко проблеми в живота. Въпреки това, без значение колко сме щастливи в живота си в момента, животът ни ще бъде по-пълноценен с Бог в него. Да познаваме Бог има ОГРОМНА разлика. Помислете, карането на триколка изглежда забавно за дете, но по-късно, ако детето порасне и кара Порше, триколката изглежда доста скучна. Може би си мислите, че сте получили всичко, което сте искали в живота си, но може би го казвате от перспективата на някой, който кара триколка.

Исус казва, че може да изпълни желанията в нас, които никой друг не може (Йоан 4:13-14; 6:35). Това е така, защото ние не сме физически създания, но също и духовни. Само Бог може да изпълни нашите духовни глад и жажда напълно. И докато може би сме щастливи без Бог, само чрез Неговото познаване, можем да имаме истинска радост и мир.

Ами вечността? Ако времето ви на земята е изпитание от Бог? Тест, който ще определи дали ще Го познаете? Как се справяте с този тест? „Потискате“ ли (както се казва в Римляни 1) познанието за Бога? Виждате ли доказателството за Неговото съществуване около вас, и все пак не искате ли да Го опознаете?

Какво ще стане, ако никога не приемете Бог в живота си? Както казахте, все още може да се наслаждавате на ползите от този живот. Но знайте, че всичко ще приключи тук, защото сте избрали да отхвърлите Бог. Приели сте подаръка (вашето съществуване), но сте отхвърлили, Този, Който го дава.

Ами ако Бог дори не се е показал още, но има още много креативни неща, планирани за следващия живот? За тези, които не са Го отхвърлили? Ами ако този живот надминава този дори повече, отколкото шофирането на Порше превъзхожда карането на триколка?

 Как мога да познавам Бог?
 Имам въпрос…

СПОДЕЛИ:
Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More