×
търсене ТЪРСЕНЕ
За живота, търсенето
 на смисъла и вярата…
Да познаваме Бог

Познаваш ли Бог?  (3:35)

Ник Вуйчич е роден без ръце и крака. И въпреки това той обича Бог. Защо?

Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More PDF
 Как мога да познавам Бог?
 Имам въпрос…

Препис на видеото:

Познаваш ли Бог? Познаваш ли Бог като… какво, кой? Какво прави Той за теб? Защо Той се интересува от нас? Защо Той да отдели време да слуша моята молитва? Кой съм аз в сравнение с Бог, Създателят на вселената? Алфа и Омега. Голяма мисъл е.

За мен Бог е всичко. За мен имаше много пъти в живота ми, когато нямах мир в живота си. И търсех отговори на много въпроси. И, разбира се, като роден без крайници, попитах Бог: защо това се случи?

Знаете ли, винаги говорим повече с Бог в лош ден. Молим Бог за неща, благодарим на Бог за неща, но опознавате ли го? Говорите ли с Него, освен просто да го молите за неща, защото ако имах приятел и го търсех, само когато имах нужда от него, това всъщност не е приятелство.

Знаете ли, че Той е развълнуван да ви чуе? Знаете ли, че сте били в ума Му преди Земята да просъществува и Той ви е образувал в утробата на майка ви? Да знам това беше толкова удивително спокойствие, което имах на 15 години. Да знам, че най-накрая имах някой, който щеше да бъде с мен през цялото време. Който познава всички мои обстоятелства, който е по-голям от моите обстоятелства, а не като моите родители. Родителите ми ме обичаха, родителите ми бяха там заради мен, те изобщо нямаше да ме оставят. Но те не можеха да променят нищо. И не можеха да излекуват сърцето ми.

Но Бог го направи. Колко готино е това, че Той ме обича толкова много, че изпрати Сина Си Исус Христос да умре на кръста за моите грехове. Кой съм аз, че Бог някога дори би искал да говори с мен, камо ли да остави Своя Син да умре за мен? Исус Христос, Той умря за моите грехове. Но Йоан 3:16 казва, че Бог дойде и спаси света; Той ни спаси, като изпрати Сина Си Исус Христос.

В стих 17 се казва, че Исус не е дошъл в света, за да съди света, а за да ни спаси. И когато светът си мисли: е, добре Исус е единственият път към истината и живота, да, това е така, защото Той е единственият, който умря за нашите грехове. Той е единственият, който е твърдял, че е Бог в плът, Той е единственият, който е свети. Той беше единственият, който се изправи срещу дявола, лице в лице и спечели. Той беше единственият, който можеше да възкреси Себе Си от мъртвите и когато вярвам в Бог, и го приема като мой Господ и го опозная като мой приятел, същият този Божи Дух, който възкреси Исус Христос от мъртвите, Светият Дух, ще възкреси и мен от мъртвите. Колко готино е това?

Няма да умра, може да поема последния си дъх тук на Земята, но имам увереност в Него. Не само за спасение, но и за утеха, за сила. И всъщност мога да говоря с Него. Може да съм добър за теб, но в сравнение с Бог? Кой е Ник Вуйчич? Никой. Може би съм добър в сравнение с някои други хора, но колко добро е добро и колко лошо е лошо, затова изваждаме Библията и казваме: „Добре, нека не се сравняваме един с друг. Нека се сравняваме с Бог“.

Е, ако го направим, имаме малък проблем. Ако мислиш, че да нямаш ръце и крака е проблем, да не познаваш Бог е по-голям проблем. И искам да знаеш, че не е късно. Да, утре не е обещано, но имаш днес.

 Как мога да познавам Бог?
 Имам въпрос…

СПОДЕЛИ:
Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More