×
търсене ТЪРСЕНЕ
За живота, търсенето
 на смисъла и вярата…
Въпроси за живота

Свобода от живота в стил „помогни си сам“

Ето какво липсва в ню ейдж, чакра, дзен медитация, хороскопи, екстрасенси...

Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More PDF

От Рейчъл Фатянов

Борех се с много самота, депресия, тревожност и честа смяна на настроенията по време на годините ми в университета и веднага след това.

Когато почувствах, че съм достигнала прага на емоционалното си страдание, се задълбочих в безброй статии за щастието от типа „Самопомощ“, в будизъм/дзен-будизъм, йога. Замесих се в ню ейдж и окултни практики – четене на книги, ежедневни хороскопи, посещения при медиуми, гледачи на ръка, изследване на медитацията, енергийни изцеления и изцеления с кристали.

Както мнозина други, просто исках да знам „Какво да правя с живота си?!“

През цялото това време вярвах, че Бог съществува, но за мен бе много лесно да заместя името „Бог“ с „вселена“.

Последната „сламка“ беше, когато платих почти 200 долара за онлайн програма за изцеление чрез чакри, която ОБЕЩАВАШЕ вечно щастие. Бях сама в стаята си пред компютъра, очаквайки в безнадеждност въведението към семинара на живо, който „не трябваше да пропускам“. Започна 10-секундно обратно отброяване, когато изведнъж, съвсем ясно в сърцето си, чух следното: „Нямаш нужда от това, изключи компютъра“. Затворих лаптопа си веднага.

„А сега какво?“, се запитах. В следващите няколко дни получих много прозрения – че няма да намеря щастието и изцелението, от които се нуждая, в каквато и да било програма, измислена от хората. Те идват от Бога – и те са безплатни и вечни!

Попаднах на everystudent.com чрез търсене в Google за Исус. Неговото име не беше нещо ново за мен, но сега бях готова да науча кой е/бил той и какво го прави „крайъгълният камък“ на християнската вяра. За пръв път разбрах какво ми предлага Исус и се почувствах много привлечена от започване на връзка с него. Бях много развълнувана, знаейки, че отчаяното ми търсене на изцеление и щастие е приключило и че можех да бъда обгърната в неговата любов.

Помолих се с една молитва да бъда спасена, коленичейки в стаята си. След като предадох живота си на Бог и го допуснах до себе си, той започна, и все още продължава, да работи във всяка една област от него.

Връщайки се мислено назад, осъзнавам че интересът и заниманията ми с ню ейдж и окултни практики са били породени от жаждата ми за скрити знания, мъдрост, незабавни отговори на всичките ми въпроси и нужда от насока в живота ми. Както и мнозина други, аз исках да имам цел в, и контрол над, живота си.

Откакто започнах да опознавам Бога чрез Исус Христос, осъзнах че той вече ни е открил всичко, от което се нуждаем, и то е в неговото Слово – Библията.

Искам да предупредя хората да не се заблуждават от никого, който твърди, че има силата да им открие онова, което не знаят относно бъдещето си. Аз бях в клопката на боготворенето на „вселената“, докато не познах Създателя на вселената – онзи, който чрез думата си привежда до съществувание звездите, слънцето и луната.

За всеки, който се бори с намирането на отговора на същия въпрос, с който и аз се борех - „Какво да правя с живота си?“ - отговорът е прост. Няма какво друго да направите, освен да потърсите и следвате Исус. Всичко останало ще си дойде на мястото. Не мога да си представя живота ми без Бог – той е моят небесен Баща, който посреща нуждите ми; моят утешител, който чува всичките ми стенания; моят защитник, който води битките ми; моят мъдър приятел, който направлява всичките ми стъпки… и несравнимо много повече от това.

 Как мога да познавам Бог?
 Имам въпрос…

СПОДЕЛИ:
Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More