×
търсене ТЪРСЕНЕ
За живота, търсенето
 на смисъла и вярата…
Взаимоотношения

Деветнадесет мъже по-късно

Никога не съм си се представяла в стриптийз клуб или да проституирам…

Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More PDF

от Тениша Гейни

Никога не бих повярвала, че ще стана проститутка, след като завърша гимназията и замина за колежа. Но точно това се случи в крайна сметка.

Бях развълнувана да отида да уча по-далеч, защото изглеждаше по-интересно, от това да си стоя вкъщи и да ходя в общинския колеж. Докато бях там, се наслаждавах на колежанския живот: купоните, свободата и възможността да получа висше образование. Да замина за колежа беше едно от най-големите ми постижения, а да завърша - цел номер едно.

Неподготвена за колежа

Но някак си се оказах неподготвена за това, което щеше да се случи. През първия семестър разбрах, че съм бременна. През втория започнах да купонясвам лудо през цялото време. Към третия семестър вече бях разбрала, че истински искам само три неща: да правя пари, да имам хубави неща и да бъда „щастлива“. След като говорих с някои момчета от кампуса, които работеха в местен стриптийз клуб, реших, че да стана екзотична танцьорка е най-лесният начин да получа и трите.

Бащата на едно от момчетата беше собственик на стриптийз клуба. Той караше хубаво BMW и имаше най-новите електронни устройства: плазмени телевизори, най-съвременни компютри, всичко, за което някога съм мечтала. Скоро отидох в клуба, за да го проверя. След като се огледах наоколо и се сетих за всички неща, които мога да си купя с парите, си казах: „Ще пробвам“. И след няколко уикенда вече задобрях. Но това беше само началото, защото продължавах да говоря с хора и навлизах все по-дълбоко и по-дълбоко в изкарването на бързи пари. Скоро след това започнах и да „поемам срещи“, което означаваше проституция.

Девет месеца по-късно обаче, животът ми неочаквано щеше да се завърти на 180 градуса - когато Исус се намеси в него.

Никога не бих очаквала, че…

Едно от моите момчета ми направи първоначална вноска за кола, но аз трябваше да намеря пари за изплащането и и за авансовата вноска по застраховката. Връщах се към колата си, когато една лимузина, последен модел с перлен цвят, спря до мен. В нея седеше бял мъж, почти два пъти по-възрастен от мен. Поговорихме си и той ме покани да обядвам с него.

Качих се в колата му и отидохме до една закусвалня на ъгъла. Говорихме си, смяхме се и ядохме. В края на обяда той ме покани да се присъединя към него в неговата църква в сряда вечер за изучаване на Библията. Почувствах се, все едно току-що са ме хванали да продавам наркотици на ченге под прикритие, но се съгласих да отида. Онази вечер в църквата Бог ми отвори очите за всичко, което правех. Винаги се оправдавах с подобни извинения: „Бог познава сърцето ми. Аз съм добър човек. Трябва да се издържам." Но разбрах, че бе време да спра. Отидох до олтара и отдадох живота си на Исус Христос. Това се случи през юли 2003 г.

Бях много развълнувана от избора, който направих, и казах на всичките си приятели и на семейството си. Казвах също и на момчетата, които ми се обаждаха за срещи, че вече не се занимавам с това, защото съм християнка и живея според вярата си. Направих всичко по силите си, за да измисля как да платя за колата, но не можех да си я позволя, затова я върнах на дилъра. Прекъснах всички връзки със стриптийз клуба, така че останах бе работа. Ежедневно четях Библията си, молих се и вярвах, че Бог ще промисли. И в крайна сметка Той го направи.

Моят нов живот извън проституцията

Върнах се, за да ходя в местен общински колеж близо до дома. Завърших един семестър там и след това вече не успявах да стигна до кампуса, защото нямах кола. Но продължих да вярвам, че предстоят по-добри дни и всичко ще бъде наред. Дори с моето новопридобито доверие в Бога все още се чувствах объркана, депресирана и притеснена. Бях объркана, защото си мислех, че ако просто се моля и вярвам, всичко ще върви „по мед и масло“, но не беше така. Депресирана от обстоятелствата в живота си, поради липсата на някои материални придобивки, от които чувствах, че се нуждая. И притеснена, защото нямах представа как ще се оправят нещата.

Краят на август дойде, а аз нямах кола, така че не се записах да продължа в колежа. Намерих си работа в стола на Военноморската база в съседния град, но ми беше трудно да намеря превоз до там, така че след около месец напуснах. Имах увереността, че нещата ще се подобрят, така че продължавах да ходя на църква, да чета Словото, да се моля и да Му вярвам.

Следващата година през февруари получих по пощата чек за наследство от смъртта на баба ми, така че успях да си купя кола и да продължа учението си. През май 2007 г. завърших бакалавърска степен по счетоводство. Сега работя в сферата на здравеопазването и колата ми работи добре!

Освен това, успях да публикувам своята лична история в книга, озаглавена „19 мъже по-късно: Как някой наистина ме обичаше“.

Вие също можете да имате такъв променен живот

Устремени ли сте към материалните неща? Омръзна ли ви сегашното положение? Прегледайте живота си. Как бихте го описали? Вълнуващ? Разочароващ? Тревожен? Стресиращ? Движещ се напред? Дърпащ назад? За много от нас понякога е всичко изброено по-горе. Има неща, които мечтаем да направим един ден, има неща, които искаме да забравим. В Библията се казва, че Исус е дошъл, за да направи всичко ново. Как би изглеждал животът ви, ако можехте да започнете начисто?

Ако търсите вътрешен мир, има начин да балансирате живота си. Никой не може да бъде съвършен или да има съвършен живот. Но всеки от нас има възможността да изпита съвършената благодат чрез лична връзка с Бога чрез Неговия Син, Исус Христос.

Той ви обича и ви приветства да Го познавате. Каквито и да са провалите в живота ви, те нямат значение. Исус поема вашите грехове върху себе си, плащайки за тях чрез смъртта Си на кръста. После Той възкръсва от мъртвите. Той е способен и да възстанови живота ви... като всъщност ви дава нов живот чрез взаимоотношения с Него.

Вие можете да приемете Христос точно в този момент с вяра чрез молитва. Молитвата е просто разговор с Бога. Бог познава сърцето ви и не се интересува толкова от думите ви, колкото от отношението на сърцето ви. Ето една примерна молитва:

Господи Исусе, искам да Те познавам лично. Благодаря Ти, че умря на кръста за моите грехове. Отварям сърцето си за Теб и Те моля да влезеш вътре ми като мой Спасител и Господ. Поеми контрола над живота ми. Благодаря ти, че опрощаваш греховете ми и ми даваш вечен живот. Направи ме такъв човек, какъвто Ти искаш да бъда. В името на Исус. Амин!

 Току-що помолих Исус да дойде в живота ми (помощна информация)…
 Може би искам да помоля Исус да дойде в живота ми, моля обяснете ми по-подробно…
 Имам въпрос…

СПОДЕЛИ:
Facebook Messenger Share Viber Share Facebook Share Share by Email More